Business

De bitcoin beurs in Nederland

In Nederland worden een aantal bitcoin beurzen aangeboden. De bitcoin beurzen die in dit artikel besproken worden zijn allemaal goed gekeurd en geregistreerd door de Nederlandsche Bank. De beste en grootste bitcoin beurs in Nederland is Bitvavo.

Het opzetten van een bitcoin beurs is niet eenvoudig. Er zijn een hele boel elementen waar een beurs rekening mee moet houden. Ook moet zo’n bedrijf genoeg kennis hebben over onder andere softwareontwikkeling, crypto wallets, ICT-beveiliging en cryptografie.

Kennis over bitcoins moet goed onderzocht worden, dit kan nog wel eens een probleem zijn op beurzen bij dienstverleners. Daarbij wordt in Nederland wel goed gecontroleerd op deze risico’s waardoor je niet per se naar het buitenland hoeft voor een goede beurs.

De Bitvavo bitcoin beurs

Voor een bitcoin beurs in Nederland is Bitvavo een goede keus. Dit platform ondersteunt vele cryptovaluta, biedt wallet ondersteuning en klantentegoeden zijn afgesloten van de directe van het beursbedrijf. Bij Bitvavo is veiligheid voor de gebruikers belangrijk en doen hier dus ook alles aan.

Alternatieve beurzen voor Bitvavo

Er zijn ook andere beurzen in Nederland. Sommige hiervan rekenen wel hoge handelscommissies. Bij Satos heb je de mogelijkheid bitcoins te kopen voor goede prijzen en biedt zeer scherpe koersen. Bitonic is de eerste Nederlandse beurs waar je vertrouwd bitcoins kunt kopen. Wanneer jij gemakkelijk wilt beginnen met het kopen van bitcoins is LiteBit een goede beurs om een kijkje te nemen.

De hoeveelheid beurzen voor bitcoins in Nederland is relatief groot. Doe wel eerst de nodige kennis op over het bedrijf en de hele wereld van cryptomunten voordat je hieraan begint.