SEO

Linkbuilding strategie voor jouw website

Je bent ondernemer, je hebt net jezelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, je hebt een domeinnaam gekocht, de teksten voor je site zijn online geplaatst en wat nu? Je wil om te beginnen snel een groot bereik hebben, online. Jouw doelgroep moet je online kunnen vinden, maar waar begin je? Gelukkig kun jij een linkbuilding strategie op maat laten vaststellen. Zo kan er gekeken worden wat er binnen jouw branche mogelijk is, welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website, waar de links geplaatst kunnen worden en hoe dit het beste vorm kan krijgen. Deze linkbuilding strategie blijf je dan volgen en op deze manier zal je website de hoge positie in de zoekmachines ook behouden (de concurrentie blijft immers ook bezig op dit gebied).

Backlinks check 

Het investeren in backlinks is een goede optie. De zoekmachine Google bijvoorbeeld wil alleen de beste websites laten zien aan haar gebruikers. Daarbij geldt dat hoe meer backlinks er verwijzen naar je website, des te beter Google je website zal beoordelen. Ze moeten altijd van goede kwaliteit zijn en ook relevant zijn. Kwaliteit speelt een grote rol als je backlinks aan wil schaffen en daar moet je dan ook rekening mee houden. Je zou eerst een backlinks check kunnen laten doen. Van daaruit kan vast worden gesteld welke links nog nuttig zijn en je positie in de zoekmachine kunnen verbeteren.